XSX nabídne SSD, které zkrátí načítání her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka XSX nabídne SSD, které zkrátí načítání her

XSX nabídne SSD, které zkrátí načítání her

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 12. 2019 16:04 9
Reklama

V průběhu The Game Awards jsme se dočkali opravdu nečekaného odhalení Xbox Series X, novou generaci od Microsoftu. Velké překvapení je to i díky tomu, že Microsoft, na rozdíl od Sony, o specifikacích své konzole po celou dobu mlčel. Až s uvedením jména i vizuálu se společnost konečně trochu otevřela.

V rozhovoru pro Gamespot Jason Ronald, vedoucí programového managementu, potvrzuje, že Xbox bude taktéž obsahovat SSD, a jeho cílem bude, stejně jako u PS5, zamezit nahrávacím obrazovkám. „Je to zejména o tom dát vývojářům nástroje a kapacitu na to, aby hardware využili co nejefektivněji, což je třeba příklad SSD. V podstatě jsme dosáhli limitu tradičních HDD, tudíž jsme zainvestovali do NVMe SSD disků a navíc jsme vývojářům dali dost kapacity na to, aby zkusili omezit načítací obrazovky „virtuálně“.

„Ať je to tedy hra o několika levelech, a já chci cestovat z jednoho levelu do druhého, nebo jde o obrovskou openworld hru, a já chci rychle cestovat z jednoho konce na druhý, neměl bych potkat takové nahrávací časy, které mě z daného zážitku vyvedou. A to je možné právě s naší investicí.“ Potvrzuje se tedy to, že jak Microsoft, tak Sony zainvestovalo do SSD disků, jejichž cílem je to stejné- zamezit času, který strávíte před černou obrazovkou. Technický vedoucí studia Remedy Mika Vekhala ale upozornil na to, že nová generace nemusí eliminovat tento problém, a to zejména díky tomu, že rychlejší disky nabídnou vývojářům mnohem větší světy, které se tak budou načítat stejně dlouho.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama