LiS3 by bylo s novými hrdiny i příběhem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka LiS3 by bylo s novými hrdiny i příběhem

LiS3 by bylo s novými hrdiny i příběhem

David Plecháček

David Plecháček

19. 12. 2019 12:16 1
Reklama

Je Life is Strange 2 komerčním úspěchem? To ukáží až následující týdny a měsíce. Ale je možné, že na příběh francouzští Dontnod naváží? Vznikne Life is Strange 3? Pokud jste fanoušci značky, možná vás už podobné otázky napadly. Napadly i redaktory magazínu GameSpot, kteří je položily autorům hry, jmenovitě Jean-Lucu Canovi a Michelu Kochovi. „Rádi bychom,“ říkají oba.

Věc je ale jako vždy složitější. Ačkoliv je Dontnod nezávislým studiem, Life is Strange je značkou, která patří vydavatelství Square Enix, tudíž musí jít o rozhodnutí majitele, nikoli samotných vývojářů. Právě o této překážce mluvil Koch hned v úvodu. Kdyby ale na nějaké pokračování došlo, nemělo by zřejmě žádné pojítko stejně jako jej nemá Life is Strange a Life is Strange 2.

„Pokud jde o nás jako vývojáře, fakt, že tvoříme v podstatě antologii, si užíváme, takže je pro nás opět zajímavé vytvořit zbrusu nové postavy a prožít s nimi nové příběhy. Můžeme s našimi hráči sdílet nové scény a přinést jim zase něco nového, a nepřineseme jim opět ty samé nápady podané možná z jiné perspektivy,“ dodává Koch.

Cano zároveň nepřímo zmiňuje, že je pravděpodobně, že i ve třetí hře by byl nějaký element nadpřirozena. Vývojáři k němu totiž přistupují jako k určité metaforické roznětce, která spustí určitou změnu. Například v případě prvního Life is Strange byla „Max stydlivá dívka, která se bála dospět“. „Právě proto byla její moc vrátit se v čase a změnit své rozhodnutí spjata v podstatě s její slabinou,“ říká Cano. Druhý díl byl o vzdělávání se, o učení se, a proto dostal Daniel své schopnosti, aby vývojáři mohli ukázat veškeré následky v mnohem větším měřítku. „Protože když je ve skutečném dítě skutečně naštvané, je to sice špatně, ale vlastně se nic neděje. V případě Daniela se ale může naštvat a vyhodí do povětří celý dům,“ dodává.

Zároveň, když hovoříme o budoucnosti, musíme zmínit i Nintendo Switch. Ale opět jde o otázku spíše mířenou na Square Enix, nikoliv na Dontnod. Vývojáři by sérii na tuto hybridní platformu rádi přenesli. „Milujeme Switch, chtěli bychom na něm mít obě Life is Strange,“ říkají oba svorně. Pokud vás zajímají podrobnosti a vládnete angličtinou, můžete si přečíst celý rozhovor pod tímto odkazem. Zároveň si zde můžete přečíst naší recenzi na Life is Strange 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama