Sony neplánuje nástupce PS Vita
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony neplánuje nástupce PS Vita

Sony neplánuje nástupce PS Vita

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 12. 2019 16:54 2
Reklama

Konzole PlayStation se dostávají do popředí zájmu médií. Čile se spekuluje o PlayStationu 5, obrázky jeho devkitu oblétávají internet a navíc celá značka oslavuje 25 let od uvedení na trh. Pojí se s tím ale i jedna smutná zpráva. Větev handheldů, otevřená veleúspěšným PlayStation Portable s nástupcem v podobě podstatně méně populární PS Vita, končí.

Potvrdil to v rozhovoru pro web Game Informer Jim Ryan, prezident společnosti SIE zodpovědné za zábavní část průmyslu Sony. 

“PlayStation Vita byla v mnoha ohledech skvělá, a samotný zážitek z hraní byl výborný, ale pochopitelně to není část byznysu, ve které jsme dále angažovaní,” rozloučil se pomyslně s trhem přenosných konzolí.

Zde tak nadále může (monopolně) vládnout největší konkurent, Nintendo. To PSP konkurovalo svým dotykovým DS a Vitu mohutně přeprodala další generace 3DS. V současnosti slaví po celém světě komerční úspěch s Nintendo Switch a je vlastně otázkou, zda by se na trhu uživil další handheld. PS Vita samotná se přestal vyrábět v březnu letošního roku.

Třetí konzolový gigant Microsoft nikdy s vlastní kapesní konzolí nepřišel a nic nenaznačuje tomu, že by měl do budoucna podobné ambice.







Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama