Star Citizen vybral už 250 milionů dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Star Citizen vybral už 250 milionů dolarů

Star Citizen vybral už 250 milionů dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 12. 2019 08:50 4
Reklama

Crowdfunding už svou sílu několikrát dokázal, asi žádný projekt ale nedosahuje takového úspěchu, jako Star Citizen. Ambiciózní vesmírný “simulátor” studia Cloud Imperium Games herního veterána Chrise Robertse už díky crowdfundingu připsal na svůj účet více než 250 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 5,8 miliardy českých korun). 

Téměř by tím zaplatil i vývoj dosud nejdražší hry historie (dle tabulek na anglické Wikipedii, při ignorování inflace) GTA V, která vyšla i s marketingovou kampaní na zhruba 265 milionů dolarů. Star Citizen je ale od úspěchu a kvalit GTA V ještě světelné roky daleko. Titul je ve vývoji zhruba 8 let, stále zůstává ve fázi alfa a tvůrci pravidelně přicházejí s novými herními mechanismy a zpoplatněným obsahem.

Ze soukromých investic získal tým dalších 46 milionů dolarů, celkový rozpočet projektu se tak blíží 300 milionům (téměř 7 miliard českých korun). Zdrojový web Gameindustry.biz upozorňuje na obvinění časopisu Forbes, který prý zjistil, že studio nakládá s vydělanými miliony extrémně neopatrně. Příliš kladně nehodnotí ani praktiku prodávání virtuálních lodí za obrovské částky reálných peněz.

Zda titul vlastně někdy vyjde zůstává otázkou, po stránce financí se ale rozhodně zapíše do historie.




Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama