Xbox dostane nálož japonských her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox dostane nálož japonských her

Xbox dostane nálož japonských her

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

16. 11. 2019 12:35
Reklama

Asi nikoho moc nepřekvapí, že japonští hráči preferují před Xboxem domácí PlayStation. Ten se proto stal domovem spousty tamějších videoherních sérií, které často ani za hranicemi Japonska nevyjdou, ale i těch, které už se dávno probojovaly na západ, přesto na konkurenční platformě z historických důvodů stále chybí. A to by se brzy mělo změnit.

Microsoft totiž oznámil, že se na Xboxu během příštího roku objeví hned několik výraznějších japonských titulů. Mezi nimi nebude například chybět série Yakuza, která na Xbox dorazí hned se třemi tituly, konkrétně Yakuza 0 z roku 2015 a remaky prvních dvou her s názvy Yakuza Kiwami a Yakuza Kiwami 2. Všechny tři zmíněné hry se s odstupem času objevili i na PC a během roku 2020 potěší i fanoušky Xboxu, kde budou dostupné i v rámci Xbox Game Passu.

Dalším výrazným titulem mířícím na Xbox je MMORPG Final Fantasy XIV. Hra, která byla po neúspěšném startu vypnuta a v roce 2013 se vrátila s podtitulem A Realm Reborn je dnes velice úspěšnou s více než 16 miliony registrovanými hráči a třemi velkými expanzemi. I pro Final Fantasy XIV platí, že přesnější datum vydání na Xboxu zatím neznáme.

To samé je pravdou i pro další známou sérii – Kingdom Hearts. Zatímco aktuální třetí číslovaný díl letos v lednu dorazil na obě dominantní konzole, starší hry byly prozatím Xboxu zapovězeny. Tento nešvar bude však brzy napraven s porty obsáhlých balíků Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX a Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue, které už byly na PlayStationu 4 nějakou dobu dostupné a nedávno se připomněli i v kompilaci s názvem The Story So Far.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama