Z nových IP se daří DS v Japonsku nejlépe
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z nových IP se daří DS v Japonsku nejlépe

Z nových IP se daří DS v Japonsku nejlépe

David Plecháček

David Plecháček

15. 11. 2019 13:32
Reklama

Jestli Death Stranding boří prodejní rekordy, nevíme. Na veškeré odhady je ještě brzy, minimálně co se týče globálních čísel. Přesto je už teď jisté, že je novinka Hidea Kodžimy největším launchem nové IP aktuální konzolové generace v Japonsku. Na tamním trhu se po týdnu umístil s náskokem na prvním místě.

Data z Game Data Library berou v potaz jen fyzické nosiče, čili celková čísla se zřejmě výrazně liší, ale i tak můžeme konstatovat, že Death Stranding v Japonsku během týdne prodalo necelých 200 tisíc kopií. Zajímavé je i srovnání, na druhém místě je Judgment od autorů Yakuzy, třetí je Sekiro. Obě hry mají na svém kontě přibližně 150 tisíc fyzicky prodaných kusů, od sebe je dělí jen necelé tři tisíce. Death Stranding je však o více než pětinu úspěšnější.

Prvenství v zemi vycházejícího slunce dlouhou dobu drželo Bloodborne, další hra od Hidetaky Mijazakyho. Páté místo si s velkým odstupem uzmula zapomenutá bojovka Nintenda Switch Arms, šesté a sedmé je Days Gone a Horizon Zero Dawn. Osmičku uzavírá Octopath Traveler se 109 tisíci.

Některé tituly v seznamu samozřejmě chybí, neboť se nejedná o nové značky. I tak je nově zveřejněná statistika zajímavá. Že se ale svět může nacházet v jiném rozpoložení, ukazují prodeje z Velké Británie. Death Stranding totiž je dle tamních dat až druhým největším launchem PS4 exkluzivní hry tohoto roku, a to výrazně. Hry se prodalo o více než třetinu méně, než Days Gone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama