Nová hra od Obsidianu je survival s pidilidmi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová hra od Obsidianu je survival s pidilidmi

Nová hra od Obsidianu je survival s pidilidmi

David Plecháček

David Plecháček

15. 11. 2019 11:03 10
Reklama

Pamatujete si na film Pidilidi? Jak už název napovídá, jednalo se o pohádku, v níž vedle klasických lidí existovala i jejich výrazně zmenšená varianta, pro níž byl život výrazně složitější. A pamatujete si ještě na to, jak vypadal Fortnite před tím, než do něj přibylo battle royale? Pokud smícháte Pidilidi se Save the World, dostanete novinku od společnosti Obsidian.

Obsidian je studiem, které už nějakou dobu patří Microsoftu, a tak není divu, že se po The Outer Worlds pouští na další titul, který odhalil na včerejší akci X019. Novinka se jmenuje Grounded a jde o veskrze tradiční survival kooperativní hru, která má jeden podstatný twist – a tím je vaše velikost.

To, co nám připadá veskrze normální, je ve světě hry Grounded samozřejmě něčím úplně jiným. Hlavy od panenek působí děsivě, baseballový míček je nepřekonatelnou překážkou, na kterou se horko těžko vyškrábete, a myší díra je temným dungeonem, kde mohou čekat děsiví nepřátelé. Třeba mravenci nebo jiná verbež.

Obsidian umně využívá všední svět kolem nás, který následně díky perspektivě mění v nebezpečné místo. Jinak ale Grounded vypadá relativně obyčejně. I tak si ale zasloužilo naší pozornost. Níže se můžete podívat na trailer, v němž najdete některé gameplay prvky hry, které jasně naznačí, jak se bude novinka hrát.

Zajímavé je nejen studio, které na Grounded pracuje, ale i osoba, která stojí v čele projektu. Vede jej Adam Brennecke, veterán studia, který se naposledy na nejvyšších místech podílel na Pillars of Eternity a Pillars of Eternity 2: Deadfire. „Dostali jsme možnost udělat tu něco nového,“ řekl magazínu Polygon. Jak moc bude kampaň za Maxe, Willow, Peta a Hoops zábavná a co nabídne oproti zavedeným survivalům navíc, uvidíme letos na jaře, kdy by hra měla vyjít v rámci předběžného přístupu na Xboxu One a PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama