Kodžima: DS Američané nechápou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima: DS Američané nechápou

Kodžima: DS Američané nechápou

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 11. 2019 11:33 50
Reklama

I hráčům, které současný fenomén Death Stranding míjí, je zřejmě jasné, že se nejedná o úplně obyčejnou hru. Ba naopak o titul, který se svým přístupem k příběhu i hratelnosti v mnohém vymyká. Na to je samozřejmě patřičně hrdý Hideo Kodžima, šéfdesignér a vedoucí vývoje hry. V rozhovoru pro italský web TGCom24 si ale po svém vysvětlil, proč jsou reakce na jeho hru v médiích poměrně rozporuplné.

“Musím říct, že hra byla přijata velmi nadšeně, především v Evropě a Japonsku.Tady ve Státech, na druhou stranu, takový úspěch nemáme. Možná je tahle hra pro určitý druh kritika nebo hráče složitější na pochopení. Američané jsou velcí fanoušci stříleček a tou Death Stranding není, ten se snaží o něco víc,” zamyslel se mírně kontroverzně Kodžima.

“Vždy se snažím stvořit něco nového, a rozpory a diskuze jsou v pořádku, ale také musím zmínit, že Italové nebo Francouzi mají odlišný smysl pro umění, který jim dovoluje ocenit tento druh vymykající se tvorby,” pochválil si naopak evropské hráče a kritiky.

Server VGC nicméně upozornil na to, že i přes chladnější hodnocení předních amerických webů (jmenovitě IGN, USGamer a Game Informer) přichází nejnegativnější odezva z Evropy a Austrálie (konkrétně VG247, Digital Spy, Ausgamers, VGC nebo australská mutace IGN). Naopak američtí giganti Gamespot, Washington Post nebo EGM ocenili hru shodně 9 body z 10 a analýza uživatele fóra Resetera naznačuje, že se v jednotlivých regionech hodnocení příliš neliší. Ze sloupcových grafů vychází, že se k hře nejkritičtěji postavili právě Australané. 

Na Hrej.cz patříme k té nadšenější části médií. Pavel ohodnotil hru nejvyšší známkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama