Vývoj Kingdom Under Fire II se prodražil
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj Kingdom Under Fire II se prodražil

Vývoj Kingdom Under Fire II se prodražil

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

10. 11. 2019 17:59 2
Reklama

Vývoj videoher je stále nákladnější a nákladnější, to asi nikoho moc nepřekvapí. Přesto čas od času vyplavou na povrch zajímavá čísla, která dokážou nejednomu pozorovateli videoherního průmyslu pozvednout obočí. Když například po deseti letech vývoje konečně spatřila světlo světa hra Final Fantasy XV, získala zpět díky vynikajícím prodejům náklady na svůj vývoj za jediný den. Ale může se něco podobného povést i podstatně menší značce?

Na korejskou strategii s názvem Kingdom Under Fire z roku 2001 si už možná většina z vás ani nevzpomene. Hra byla přesto poměrně úspěšnou a založila sérii, která se dočkala ještě dalších tří dílů s podtituly The Crusaders, Heroes a Circle of Doom. To nejzajímavější se ovšem začalo dít až o pár let později.

V roce 2008 bylo totiž oznámeno singleplayerové pokračování s online elementy s názvem Kingdom Under Fire II, kterého jsme se ovšem zatím stále nedočkaly. Původní plány na verze pro PC a Xbox 360 byly s oznámením portu pro PlayStation 3 odloženy a hra byla znovu oznámena v roce 2013, tentokrát už ale pro PlayStation 4. Tou nejzásadnější změnou bylo ovšem směřování hry k MMO žánru, kterého se už nepustila.

Ani to ale nebyla zaručená cesta k úspěchu. Otevřená beta z roku 2014 běžela v Asii až do roku 2017 a verze pro Čínu byla z politických důvodů zrušena. Testování tak nakonec proběhlo v Rusku a bylo ukončeno až letos. Ani beta verze přesto neměla s tím, co nás v budoucnu pod názvem Kingdom Under Fire II čeká, tedy především po stránce financování, mnoho společného. Hra byla totiž původně postavena na free-to-play modelu, od kterého postupně upustila a stane se tak klasickým placeným titulem.

Celkově se náklady na tvorbu hry za více než deset let vývoje vyšplhaly až na 80 milionů dolarů, což dělá z Kingdom Under Fire II nejdražší korejskou hrou v historii. Jestli je tato částka finální ovšem zatím není jasné. Hra by měla odstartovat právě letos v listopadu, konkrétní datum ovšem zatím zvěřejněno nebylo, a tak nelze vyloučit, že bude tato zakletá hra dále odložena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama