Banjo-Kazooie u autorů Yooka-Laylee nevzniká
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Banjo-Kazooie u autorů Yooka-Laylee nevzniká

Banjo-Kazooie u autorů Yooka-Laylee nevzniká

David Plecháček

David Plecháček

8. 11. 2019 11:21
Reklama

Studio Playtonic se snažilo naskočit na znovuobrozenou chuť po klasických plošinovkách starého střihu. Jenže s těmi nejlepšími se s Yooka-Laylee nemohli měřit a původní hra dopadla spíše rozpačitě. To pokračování, které přešlo do 2D, se povedlo náramně, a tak stoupl i kredit studia. Začalo se dokonce spekulovat o tom, že Playtonic spolupracuje s Microsoftem na návratu známější dvojice.

Playtonic a Banjo-Kazooie, to mělo být spojení, které slavnému duu od Rare vrátí zašlou slávu. Jenže pokud někdo na nových dobrodružstvím medvěda a opeřence pracuje, autoři Yooky a Laylee to nejsou. Vývojáři vyvrátili spekulace na svém Twitteru, které odstartoval Ed Bryan s fotkou tašky Microsoftu s popisem, že si nikdy nemyslel, že ji znovu použije, a které přiživil účet Gavina Price na LinkedInu, kde měl k nové hře odkazovat.

Všechno je ale jinak, než se zdá: „Chtěli bychom upřesnit spekulace, které se kolem nás teď vyrojily. Nechceme přinášet zprávy, které nechcete slyšet, ale je lepší vystoupit a na rovinu říct, že na novém Banjo-Kazooie nepracujeme a nadále zůstáváme nezávislým studiem,“ stojí v příspěvku.

Ačkoliv by si studio přálo, aby se k medvědovi a ptáčkovi vrátilo (sám Bryan figuroval jako jeden z výtvarných ředitelů série), míč údajně neleží na jejich straně. „Samozřejmě se nadále chceme jako studio zlepšovat a přenést dál naše zkušenosti z her, ať už starých, nebo nových, abychom ve výsledku vytvořili něco, co budete (doufáme) milovat,“ říkají lidé z Playtonicu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama