Co týden dal: Pravdu o Death Stranding
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Pravdu o Death Stranding

Co týden dal: Pravdu o Death Stranding

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 11. 2019 16:00 5
Reklama

Týden se pomalu vlekl, herní svět s nadějí vyhlížel pátek, kdy mělo konečně padnout informační embargo na Death Stranding. O něm se následně mluvilo prakticky pouze v superlativech. Dobré zprávy dorazily také z BlizzConu, na němž se tentokrát představilo to správné Diablo.

NÁVRAT DOMŮ

Co týden dal: Pravdu o Death Stranding
i Zdroj: Hrej.cz

Jedním ze znaků dnešní doby je roztříštěnost. Každý si hraje na svém písečku, tvoří vlastní projekty, služby. Platí to i pro herní průmysl, kde se velké vydavatelské domy snaží nabízet své tituly skrze vlastní platformy. Máme tedy nespočet různých launcherů, bez nichž si zkrátka neškrtneme. Například Electronic Arts distribuují přes službu Origin už od roku 2011. Důvody jsou jasné. Proč nechávat Steamu nebo Epicu provizi z prodejů, když mohou získat plnou částku přes svou aplikaci? Zprávy o chystaném návratu na Steam tedy byly malým překvapením.

EA informace zkraje týdne potvrdilo. Věc je ale trochu složitější. Neznamená to, že by se na Steamu automaticky zpřístupnilo celé portfolio her. Partnerství započne prostřednictvím novinky Star Wars Jedi: Fallen Order, následovat budou The Sims 4, Unrawel Two. Během příštího roku pak přijdou další. Prostřednictvím Steamu bude dostupná také služba EA Access.

Hráči, kteří zachovávají věrnost Steamu, jistě vítají možnost zařadit si hry od EA do své virtuální knihovničky. Radost jim ale patrně neudělá skutečnost, že pro jejich spuštění je potřeba účet na Originu. Instalaci další aplikace se tedy stejně nevyhnou. Proč? Stojí za tím touha EA propojit servery a stmelit hráčskou základnu. A to je také patrně hlavní důvod k návratu.

Na Steam zamíří během příštího roku hned několik her od EA, mezi nimiž je také Battlefield 5. Pro další díl to ale neplatí, protože v roce 2020 jednoduše žádný nevyjde. EA tak porušuje zaběhnutý dvouletý cyklus, soustředit se chce na jiné značky. Třeba na Apex Legends. Battle royale akce v týdnu pokořila další milník, dokázala totiž oslovit 70 milionů hráčů po celém světě. Vývojáři z Respawn Entertainment momentálně neví, kam dřív skočit. Chystá se expanze na čínský trh, mobilní verze a také přechod na další generaci konzolí. To mimo jiné znamená, že momentálně nezbývá žádný čas na Titanfall 3.

TRICK OR TREAT

Co týden dal: Pravdu o Death Stranding
i Zdroj: Hrej.cz

Na Halloween se vývojáři už nějakou dobu připravují, zprávy o tematických mapách, předmětech a kostýmech se objevovaly už od začátku října. V Apex Legends se zpřístupnil nový herní režim, v Rocket League předměty ve stylu Stranger Things, postavy z Mortal Kombat 11 se navlékly do kostýmů, Hitman zase obdržel novou mapu a kontrakty na sériové vrahy.

K oslavám se v minulém týdnu připojil také titul Rainbow Six Siege. Do hry se dostal příběhový režim - The Doktor’s Curse. V něm se hráči mohou vžít do role ducha, nebo jeho lovce. Pro tyto účely přichystali vývojáři speciální skiny a další předměty. Svátek zasáhl i Red Dead Redemption 2. Na odvážné kovboje čeká odměna za dopadení násilníka Philipa Carliera. Připraveny jsou také speciální masky, které lze vyzvednout u Madam Nazar.

Přípravy na svátek všech strašidel pokračovaly i tento týden. Majitelé Borderlands 3 se mohou zapojit do časově omezeného eventu Bloody Harvest, na splnění čeká hned 15 výzev. Bethesda zase zřejmě trochu zaspala, protože tematický přídavek pro Rage 2 vypustí mezi hráče až 14. listopadu. Po zakoupení DLC TerrorMania se ve světě hry rozšíří zákeřná nákaza, nemrtví a také kostlivci.

Americký svátek sice vychází na 31. října, ve světě videoher nicméně dokázal úřadovat po celý měsíc. Snad se vývojáři dostatečně vyřádili.

V HLAVNÍ ROLI HIDEO KODŽIMA

Co týden dal: Pravdu o Death Stranding
i Zdroj: Hrej.cz

Veledílo Hidea Kodžimy sice vychází až příští týden, v pátek nicméně padlo informační embargo. Fanoušci se tedy konečně dozvěděli, co od Death Stranding očekávat. Naštěstí se nepotvrdily spekulace, podle nichž by novinka mohla být třeba karetní hrou, další battle royale akcí, nebo celovečerním filmem. Recenze po celém světě navíc naznačily, že Kodžima i tentokrát podal skvělý výkon.

Nadšený byl i Pavel, neostýchal se udělit plný počet bodů. Zároveň vůbec poprvé v historii vybídl čtenáře, aby si dobře rozmysleli, zda si chtějí recenzi skutečně přečíst. Právě rozkrývání tajemna, které Kodžima pečlivě připravil, tvoří část kouzla během hraní. Recenzi by tedy částečně mohlo suplovat speciální video, v němž se Pavel po boku Davida o hře trochu rozpovídal. Absence spoilerů zaručena.

Uvolněn byl také launch trailer, i zde je však na místě otázka, zda ho skutečně chcete vidět. V necelých osmi minutách je prozrazeno mnohé.

Kodžimovi se v týdnu zároveň podařilo překvapit oznámením PC verze. Vyjít by měla v létě příštího roku. Je poněkud zvláštní, že přišel s informací ještě před vydáním na PlayStation 4, řada hráčů si může koupi rozmyslet a pár měsíců počkat. Těžko říct, jak se na oznámení tváří Sony.

NÁVRAT KE KOŘENŮM

Co týden dal: Pravdu o Death Stranding
i Zdroj: Hrej.cz

Program na páteční večer byl jasný. V kalifornském Anaheimu totiž odstartoval již tradiční BlizzCon. Blizzard měl vzhledem k nedávným kontroverzím velmi těžkou pozici, k problémům se však rozhodl přistoupit čelem. Prezident J. Allen Brack nepřímo mluvil o situaci spojené s turnajem v Hearthstonu, dá se říct, že uznal chybu a opatrně se omluvil. Pak už se ale mluvilo hlavně o hrách.

Fiasko z loňského roku, kdy bylo představeno Diablo Immortal, utloukli hned v úvodu daleko zajímavějším oznámením. Z působivého traileru se vyklubalo čtvrté Diablo. Ukázány byly také gameplay záběry, které potvrdily, že se Diablo vrací ke kořenům. Temný, krvavý, brutální. Takový bude čtvrtý díl.

Na své si přišli také hráči World of Warcraft. Pro ně si Blizzard připravil expanzi Shadowlands. Nové příběhové pozadí, lokace a také novinky ohledně levelování postav. Místo toho, aby byla maximální úroveň navýšena, byla snížena na polovinu. Vývojáři si od tohoto kroku slibují lepší balanc hry.

Potvrdily se také spekulace ohledně následovníka Overwatch. Jeff Kaplan odhalil regulární druhý díl. Z jedničky zůstanou všechny mapy, hrdinové i režimy, přibudou ale i nové mapy, postavy a také PvE obsah.

Ani Hearthstone nezůstal bez povšimnutí. Začátkem prosince bude při karbanu pěkně horko, do hry totiž zamíří draci. Přídavek Descent of Dragons přinese hned 135 karet a také zcela nový herní režim – Battlgrounds. Ten reaguje na aktuální trend auto-battle žánru.

Halloween je za námi, tajemství kolem Death Stranding také. To ale vůbec nevadí, protože se zase máme na co těšit. Dojmy z Overwatch 2 sice nejsou kdovíjaké, z nového Diabla má ale většina redakce velmi dobrý pocit. Štěstí, že vyjde už příští rok. Hrejte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama