Sony spřádá plány na další akvizice studií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony spřádá plány na další akvizice studií

Sony spřádá plány na další akvizice studií

Marek Selinger

Marek Selinger

31. 10. 2019 09:40 1
Reklama

Sony a Microsoft. Nesmiřitelní rivalové, kteří si málo co darují. To platí i o jejich studiích, které se snaží dodávat co nejlepší exkluzivní tituly pro dané platformy. U Sony za takové stálice platí Naughty Dog, Santa Monica Studio nebo Guerilla Games, u jejího konkurenta zase můžeme mluvit o 343 Industries, Playground Games či Rare. V poslední době hlavně právě Microsoft začal skupovat nové týmy do svého područí, ať už se jedná o Ninja Theory nebo Obsidian Entertainment.

A reagovat na to musel i japonský gigant. Ten v minulých týdnech ohlásil akvizici studia Insomniac Games, které můžeme znát díky hrám dvojice Ratchet & Clank, FPS sérii Resistance nebo loňskému Marvel’s Spider-Man. A dle nejnovějších zpráv se zdá, že plány Sony obsahují nákupy i dalších studií. O které vývojáře by se tak mohlo jednat?

V úvahu připadá hned několik variant. Zaprvé si do své stáje může Sony pořídit týmy, které dlouhodobě vytváří hry pro konzole PlayStation. Mezi těmi bychom našli Ready at Dawn (The Order 1886) nebo Supermassive Games (Until Dawn). Další možností je akvizice někoho, kdo zatím vytvářel multiplatformní tituly. Zde bychom mohli zařadit například finské Remedy, kteří nedávno vydali svůj poslední projekt Control a posléze se i o této variantě spekulovalo. Nic se však nepotvrdilo a ex-tvůrci Max Payna tak nadále zůstávají nezávislí.

Je však logické, že před startem nové generace konzolí si obě společnosti budou chtít pojistit co nejvíce exkluzivních her. A tím pádem i vývojářů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama