Prodalo se přes 100 milionů kusů PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodalo se přes 100 milionů kusů PS4

Prodalo se přes 100 milionů kusů PS4

Marek Selinger

Marek Selinger

30. 10. 2019 11:25 4
Reklama

V posledních týdnech začínáme čím dál tím více mluvit o další generaci konzolí, která do našich obývacích pokojů dorazí pravděpodobně na konci příštího roku. Nicméně aktuálně nás tak čeká posledních 12 měsíců PlayStationu 4 a Xboxu One, během kterých se můžeme těšit na vynikající hry, přičemž spousta hráčů se těší na exkluzivity Sony jako například druhé The Last of Us.

Právě exkluzivní tituly jsou něco, co čtvrtou generaci PlayStationu pomáhalo výrazně prodávat. Ať už zmíníme čtvrté Uncharted, RPG Bloodborne, komiksovku Marvel’s Spider-Man, rebootované God of War nebo zombie open-world akci Days Gone, ve všech případech se tyto hry prodávaly jako housky na krámě, což se projevilo i na prodejích konzole samotné. Jak totiž bylo oznámeno, japonský gigant vyexpedoval do 30. září 2019 102,8 milionu kusů PS4. Jedná se tak vůbec o druhou nejúspěšnější konzoli všech dob, kdy za sebou nechala další „stomilionové“ – Nintendo Wii a úplně první PlayStation. Úspěšnější platformou už tak je pouze PlayStation 2, kterého se prodalo na 155 milionů kusů.

Během posledního čtvrtletí si PS4 našla 2,8 milionu nových majitelů, což znamená meziroční pokles o 1,1 milionu prodaných kusů. Číslo předplatitelů služby PlayStation Plus vystoupalo na 36,9 milionu, což je naopak nárůst o 2,6 milionu oproti stejnému období o rok dříve. Stoupl také podíl prodejů digitálních verzí her, zatímco v roce 2019 to bylo 28 procent, aktuálně toto číslo vzrostlo o dalších devět procent. Naopak došlo ke snížení počtu očekáváných prodejů konzole samotné v příštím finančním roce z 15 milionů na 13. Poslední numero se týká služby PS Now, jež sice u nás není dostupná, ale ve světě se ji relativně daří. Meziročně došlo k nárůstu předplatitelů ze 700 000 na rovný milion.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama