EA vynechá letošní ročník série NBA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA vynechá letošní ročník série NBA

EA vynechá letošní ročník série NBA

Marek Selinger

Marek Selinger

30. 10. 2019 10:11 1
Reklama

Sportovní hry od EA, to je věčné téma. Každý rok vycházejí nové díly, někdy se dočkáme výrazných změn, jindy jde de facto jen o aktualizaci soupisek. Tak či onak, jedním ze sportů, kterým se americká společnost věnuje, je i basketbal. Ono také není divu, košíková se řadí mezi nejpopulárnější sportovní odvětví na světě, což si krom Electronic Arts uvědomují i v 2K.

Právě tyto dva giganti se dlouhodobě utkávají v boji o tu „lepší“ basketbalovou hru. V případě NBA od 2K můžeme mluvit o vynikající hratelnosti, kterou však v posledních letech kazí lootboxy a jiné nekalé praktiky pro dodatečné zpeněžení hry. Nicméně všeobecně panuje názor, že právě tato série je ta kvalitnější. Basket od EA ztrácí v mnoha ohledech, což se projevilo i na aktuálním rozhodnutí vývojářů i akcionářů úplně zrušit aktuální díl NBA Live 20 a místo toho se soustředit na věci nadcházející.  

Nutno poznamenat, že úplné odpískání jednoho ročníku NBA Live není žádnou novinkou, v minulosti se to stalo již třikrát. Šéf EA Andrew Wilson oznámil, že místo vydání letošního dílu se vývojáři ze studia Tiburon plně zaměří na přípravy toho budoucího, který by se už mohl dostat i na next-gen konzole. Snad tedy autoři využijí nabídnutý čas a při startu PlayStationu 5 a nového Xboxu nabídnou fanouškům basketbalu titul, který bude konkurenceschopný tomu od 2K.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama