Sony si registruje PS6, PS7, PS8, PS9 i PS10
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony si registruje PS6, PS7, PS8, PS9 i PS10

Sony si registruje PS6, PS7, PS8, PS9 i PS10

David Plecháček

David Plecháček

29. 10. 2019 10:27 5
Reklama

Jak se bude jmenovat příští Xbox? Scarlet? Xbox 720? Xbox 2.0? V posloupnosti „Xbox“, „Xbox 360“ a „Xbox One“ příliš logiky nenajdete a oddělení Microsoftu musí před každou generací řešit otázku navíc. To Sony má svou koncepci jasně danou. Původní PlayStation, PS2, PS3, PS4... a i když ještě nevyšla další generace, už teď je jasné, jak se bude jmenovat. A to i ta další, další, a i ta ještě po nich.

Sony Japan si totiž nechala registrovat obchodní známky. Se zprávou přišel magazín Gematsu, a vcelku nepřekvapivě se jedná o PlayStation 6 / PS6, PlayStation 7 / PS7, PlayStation 8 / PS8, PlayStation 9 / PS9, a dokonce i o PlayStation 10 alias PS10. Všechny trademarky odkazují k domácí herní konzoli. Ani v tomto ohledu není zpráva nijak překvapivá.

Výše uvedené neznamená, že se Sony nerozhodne rebrandovat svou konzoli a nahradí ji novým názvem, ale jako každá společnost i ona se připravuje na potenciální budoucnost. Ostatně třeba značky PlayStation 4 a PlayStation 5 byly registrovány už v roce 2006, přesto nebylo dlouho jisté, jestli japonská společnost číslované označení zanechá. Ale protože se jedná o konzole, které přijdou za 7, 14, 21 nebo třeba 28 let, myslím, že tuto otázku budeme řešit ad hoc až přijde.

Ostatně tak jako se to děje s Xboxem. I Microsoft samozřejmě přemýšlí nad tím, jak si s novým označením poradit před každou generací. Vždyť důvodem, proč po Xboxu nevyšel Xbox 2, je to, že na trhu vstupoval u PlayStation 3. A proč by si někdo neznalý kupoval konzoli „druhé“ generace, když už byla na trhu „vyšší, třetí“?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama