Co týden dal: Odklady a válku v Tichomoří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Odklady a válku v Tichomoří

Co týden dal: Odklady a válku v Tichomoří

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 10. 2019 17:00 2
Reklama

Týden plný nespokojenosti. Ghost Recon Breakpoint a The Division 2 mohou za rozmrzelost Yvese Guillemota a částečně i za následné odklady chystaných her od Ubisoftu, rozladěný je i Neil Druckmann, pro jistotu se tedy odložilo i The Last of Us Part II. Nespokojení jsou tedy i hráči, jejichž čekání se o nějaký čas protáhne. Nemilé zprávy uplynulého týdne zachraňuje Battlefield 5.

VÁLKA V PACIFIKU

Co týden dal: Odklady a válku v Tichomoří
i Zdroj: Hrej.cz

Battlefield 5 stále s velkými těžkostmi bojuje o pozornost hráčů. Nedá se úplně říct, že má pátý díl takový dopad, jaký by si v EA přáli, konkurentům se v tomto ohledu daří o něco lépe. Zdá se ale, že vítr brzy začne foukat tím správným směrem. Naznačují to alespoň informace z uplynulého týdne.

Fanoušky série totiž potěšila zpráva o chystaném DLC, jehož prostřednictvím se válečný konflikt přesune do Pacifiku. Středeční stream pak odhalil vše podstatné, představení War in the Pacifik ozdobil líbivý trailer.

Co tedy nová kapitola přinese? Jednak nové frakce. Do služby se chystají Američané a Japonci, oba národy si s sebou vezmou oblíbené zbraně, takže se ve hře objeví M1 Garand a katana. Na bojišti lze najít hromadu dalších zbraní, takový plamenomet dokáže v řadách nepřátel nadělat slušnou paseku. Přifrčí i nová posunovadla, například tanky M4 Sherman a Type 97, obojživelníci LVT a Ka-Mi nebo legendární MB Jeep. Letce pak potěší F4U Corsair a Zero. Přibudou také nové mapy – Iwo Jima a Pacifik Storm, koncem roku se pak objeví také staronový Wake Island. Další novinky jsou připraveny pro příští rok.

Zdá se, že se vývojáři skutečně zamysleli, čím své fanoušky potěšit. Válka v Pacifiku se naplno rozhoří již příští čtvrtek, tedy 31. října. Jde navíc o volně dostupné rozšíření, stačí vlastnit původní hru.

SMRŠŤ ODKLADŮ

Co týden dal: Odklady a válku v Tichomoří
i Zdroj: Hrej.cz

Smutné zprávy se objevily ve středu. Přišel s nimi Jason Schreier. Uznávaný žurnalista v minulosti několikrát prokázal, že se na jeho zdroje informací dá spolehnout. O to víc zabolely zvěsti ohledně odkladu The Last of Us Part II. Vydání se podle všeho odsunulo na jaro 2020. Vše bohužel potvrdil sám Neil Druckmann. Na oficiálním PlayStation blogu nabídl náhradní datum – 29. května. Jde o zvláštní krok, už jen vzhledem k tomu, že bylo únorové datum vydání oznámeno teprve před měsícem. Objevil se snad nějaký zásadní problém? Nebo se prostě jenom nestíhá? Snad bude delší čekání vykoupeno lepším technickým stavem.

Tím ale výčet špatných zpráv z rukávu Jasona Schreiera nekončí. Další informace se týkaly očekávané samurajské akce z dílny studia Sucker Punch. Zde sice žádné pevné datum vydání nebylo, i tak ale došlo k odkladu. Dle Schreiera se totiž původně počítalo s první polovinou roku, to už však nyní neplatí. Hra by ale i tak měla vyjít na PlayStation 4.

Aby toho nebylo málo, oznámil odklady také Ubisoft. A protože není žádný troškař, posunul data vydání hned u tří her. Watch Dogs Legion měli původně vyjít 6. března, novinka Rainbow Six Quarantine také mířila na březen a Gods and Monsters dokonce na 25. února. Ubisoft vše odsunul až na další fiskální rok, dočkáme se tedy nejdříve v dubnu.

NESPOKOJENÝ YVES GUILLEMOT

Co týden dal: Odklady a válku v Tichomoří
i Zdroj: Hrej.cz

Odklad tří chystaných her z produkce Ubisoftu nepřišel jen tak zbůhdarma. Dalo by se říct, že se o něj zčásti postaral Ghost Recon Breakpoint. Yves Guillemot totiž v rozhovoru s investory vyjádřil velkou nespokojenost s tím, jak hra dopadla u recenzentů, postěžoval si také na čísla z prodejů v prvních týdnech po vydání. Breakpoint dle jeho slov nebyl dostatečně inovativní a nedokázal tedy zaujmout dostatečné množství hráčů. Tento problém nicméně vykazují i další tituly.

Například The Division 2, který měl podle Guillemota nižší dosah, než s jakým v Ubisoftu počítali. Jde o malé překvapení, protože se rozhodně nedá říct, že by si druhý díl v prodejích vedl špatně. I tak není Ubisoft s čísly spokojen.

Je proto čas na zásadní změny v přístupu k tvorbě. Nová filozofie se zřejmě projeví už v titulech chystaných na příští rok. Výše zmíněné odklady mohou znamenat čas navíc na implementaci nového směru. Jak se to ve výsledku projeví? Chystané novinky by mohly odbočit z vyšlapané cesty a vnést do her od Ubisoftu svěží vítr. A možná i více peněz do kasy vydavatele.

PREMIUM MEMBERSHIP

Co týden dal: Odklady a válku v Tichomoří
i Zdroj: Hrej.cz

Nad tím, jak získat více finančních prostředků, se evidentně zamyslela i Bethesda. Přišla totiž s kontroverzním prémiovým členstvím ve Fallout 76. Vyjde na 13 dolarů za měsíc, lze ale rovnou odevzdat necelou stovku a je vystaráno na celý rok. Co za to? Malé doplňky a bonusové předměty, třeba survival stan, který lze využít k rychlému cestování. Především jde ale o možnost vytvořit si svůj privátní server, na němž lze blbnout ve společnosti dalších sedmi hráčů. Vzhledem k tomu, že Fallout 76 není free-to-play titul a je potřeba za něj zaplatit, budí celá záležitost rozpaky.

Koncem týdne se pak Bethesda vytasila s oznámením, že pořídila nové studio. Vývojáři z Alpha Dog se však specializují na vývoj mobilních titulů. Bethesda tímto krokem naznačuje, že je pro ni mobilní segment velmi zajímavý a chce se mu věnovat i v budoucnu. I zde se totiž válí hromady peněz.

Nové studio zřizuje také Google. Stadia Games and Entertainment studio v Montrealu bude pod vedením Jade Raymondové pracovat na exkluzivitách pro službu Stadia. Google se tak oficiálně vydal na cestu vývoje first-party titulů.

Battlefield 5 pozvánkou do Pacifiku alespoň trochu vyvážil smutné zprávy ohledně odkladů očekávaných her. Začátek příštího roku evidentně nebude tak úrodný, jak se doposud zdálo, pořádná sklizeň nastane až v dubnu. Hrejte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama