Tvoříte v Dreams starší IP? Možná o ně přijdete
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvoříte v Dreams starší IP? Možná o ně přijdete

Tvoříte v Dreams starší IP? Možná o ně přijdete

David Plecháček

David Plecháček

25. 10. 2019 11:25
Reklama

Ačkoliv Dreams v plné verzi nevyšlo, nachází se ve fází testování a mnoho hráčů si v něm může tříbit své kreativní dovednosti a zkoušet, co vše je ve hře možné. Poměrně velká část tvůrců ale nechce tvořit nic nového, nýbrž přetvářet starší hry. A to je pro autory z Media Molecule problém.

Liam de Valmency v rozhovoru pro VG247 uvedl, že je pro hráče přirozené, když zkouší napodobit něco, co znají z dřívějších let: „Je to pro ně skvělým způsobem, jak se naučit spoustu věcí: uměleckou stránku, hudbu, jak používat nástroje a ohýbat engine,“ říká. Ale pokud vaše dílo není originální, dost možná s tím porušujete vlastnická práva někoho jiného. A tak musí vývojáři zakročit.

„Pokud vytváříte cizí IP, může prostě jednoho dne zmizet. Naše obecná politika spočívá v tom, že když nás vlastník značky požádá, abychom něco smazali, uděláme to,“ řekl. Není úplně těžké, aby si toho patřičná místa všimla. Ke spoustě podobných projektů vzniká relativně velký počet videí, ať už jde přímo o trailery jakožto o upoutávky, nebo o videa přímo z vytvořeného díla.

Takto se dá na internetu najít treaser na HD remake Metal Gear Solid, P.T., Star Wars X-Wing nebo Final Fantasy VII. Ale zatímco Final Fantasy a Hvězdné války v Dreams stále jsou, ostatní už na žádost majitele značky nenajdete. Bohužel. Na druhou stranu, de Valmency říká, že nemusíte svá díla veřejně sdílet, v takovém případě dost možná uniknou pohledu velkých společností. „Stačí si je uchovat pro sebe nebo sdílet jen mezi příteli. Je to dobrý způsob, jak vytvářet podobná díla a neriskovat, že o ně přijdete,“ říká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama