Shroud opustil Twitch, Mixer opět posiluje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shroud opustil Twitch, Mixer opět posiluje

Shroud opustil Twitch, Mixer opět posiluje

David Plecháček

David Plecháček

25. 10. 2019 15:40 9
Reklama

Je budoucnost na Twitchi, nebo na Mixeru? To je otázka, kterou si pokládá jak spousta hráčů, tak spousta autorů obsahu. Dosud byla odpověď vyloženě triviální, vždyť, přiznejme si, koho by zajímal Mixer. Jenže odešel na něj nejznámější streamer Ninja, a i když ho přiměla spíše tučná odměna z Microsoftu než atraktivita platformy, Twitch utrpěl. Navíc po Tylerovi Blevinsovi odchází i další celebrita.

Odchází Michael Grzesiek alias Shroud. Ten sice není číslem dvě co se týče subscriberů nebo autorů s největším počtem zhlédnutí, stále se ale jedná o dost velkou persónu a osobu, s níž k Mixeru opět odejde velká část diváků. První vysílání se na Mixeru uskutečnilo už včera, přičemž na vysílání Call of Duty: Modern Warfare dorazilo 250 tisíc diváků, přičemž absolutní vrchol v jedno chvíli bylo 78 tisíc sledujících.

Mixer to tak se soubojem s Twitchem myslí vážně. Určitou analogii nalézáme třeba v souboji Steamu s Epic Games Store – na trhu je nový vyzyvatel, který začíná hrát tvrdou hru. Microsoft má takřka bezbřehé možnosti, jak Mixeru pomáhat a jak jej dotovat. Na druhou stranu Twitch patří Amazonu, a to také není společnost, která by se měla vzdát bez boje, vždyť disponuje... no prakticky stejnými možnostmi, jako Microsoft.

Uvidíme, kolik lidí reálně dosavadní dominantní platformu opustí. Vidina peněz od Microsoftu je lákavá, ale ten se prozatím spíše snaží spustit lavinu. Jenže ta se ne a ne spustit. Jestli to bude zrovna Shroud, kdo spustí dominový efekt a budou jej následovat další, nevíme, pokud ale ne, nepochybujeme, že své snahy Microsoft nevzdá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama