Plague Tale i Greedfall je trefou do černého
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Plague Tale i Greedfall je trefou do černého

Plague Tale i Greedfall je trefou do černého

David Plecháček

David Plecháček

25. 10. 2019 10:39 4
Reklama

Focus Home Interactive mělo na letošní rok dvě větší želízka v ohni. O povedenosti A Plague Tale: Innocence od francouzských autorů se obecně vzato nevedou žádné spory, s Greedfallem je to poněkud složitější. Podle finanční zprávy vydavatelství byly ale obě hry úspěšné.

Za prvních šest měsíců aktuálního fiskálního roku, čili od 1. dubna až do 30. září, si Focus Home přišel na necelých 80 milionů eur. Samotná částka není tak zajímavá, jako spíše porovnání s posledním rokem – Focus zaznamenal nárust o celých 80 procent. Podle očekávání za to mohou obě zmíněné hry z úvodu, jak A Plague Tale, tak Greedfall. Především druhá jmenovaná zažila skvělý start a předčila veškerá očekávání.

Nejsou to ale jediné tituly, které přispěly. Do těchto čísel se promítlo i konzolové vydání World War Z, které bylo též považováno za úspěch. Na PC se o distribuci postaralo vydavatelství Mad Dog Games. „Po úspěšném vydání World War Z a A Plague Tale v prvním kvartálu si společnost udržela pozitivní momentum i do druhého, z velké části díky vydání Greedfallu. Tento výkon demonstruje jak schopnost využít našeho know-how a talent našich týmů a partnerských studií, tak schopnost zhodnotit všechny příležitosti k výdělku. V tomto trendu bychom rádi pokračovali,“ řekl Jurgen Goeldner, předseda představenstva ve Focus Home Interactive.

Podobné výsledky by mohly těmto menším vydavatelským domům k tomu, aby vytvářely kvalitnější menší tituly jako protiváhu stále dražším a v určitém ohledu tradičním AAA hrám. Uvidíme, s čím vůbec Focus Home a jemu podobní rivalové přijdou v následujících sezónách, o nadcházejících plánech totiž nemáme žádné informace. Víme jen, že autoři A Plague Tale své úsilí věnují Flight Simulatoru od Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama