Google otevírá vlastní studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google otevírá vlastní studio

Google otevírá vlastní studio

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

25. 10. 2019 09:31 1
Reklama

Google minulý týden oznámil, že se Stadia naplno rozjede už 19. listopadu. Přístupná bude pro hráče, kteří si službu v některé z dostupných edic předobjednají. K dispozici bude například Red Dead Redmption 2, Mortal Kombat 11 a nespočet dalších titulů. Google se nicméně nehodlá spoléhat pouze na cizí hry.

I z toho důvodu se vydává na cestu vývoje first-party titulů. Produkci vlastních her obstará nově založené studio. S informací přišla viceprezidentka Stadie – Jade Raymondová. Není tedy divu, že studio vzniká v Montrealu, tedy ve městě, kde se Raymondová narodila a následně vyrůstala.

„Stadia Games and Entertainment studio bude produkovat exkluzivní, originální obsah skrze rozmanité portfolio her ve všech vašich oblíbených žánrech,” napsala Raymondová v příspěvku na blogu. „Stadia je navržena jako prostor pro všechny různé způsoby, jimiž lidé hrají hry. A Montreal je místem, kde ho začneme tvořit.”

Šéfkou nově vzniklého studia je sama Raymondová. Dle jejích slov se budou snažit o to, aby nebyli pouze průměrní. Chtějí být více ambiciózní, přístupní, tvořit imerzivní a poutavé hry. Uchazeči o práci ve Stadia Games and Entertainment musí tuto filozofii přijmout za svou.

Mluvit o konkrétních titulech je nyní předčasné, studio momentálně teprve nabírá nové zaměstnance. Aktuálně je otevřeno dvacet pracovních pozic. Raymondová se v tomto ohledu zmínila, že do týmu chce ty nejlepší vývojáře na planetě.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama