Vývojáři se vyjádřili k možnému pokračování Rainbow Six Siege
i Zdroj: Ubisoft
Tom Clancy's Rainbow Six Siege Novinka Vývojáři se vyjádřili k možnému pokračování Rainbow Six Siege

Vývojáři se vyjádřili k možnému pokračování Rainbow Six Siege

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 7. 2021 10:17

Není žádným tajemstvím, že si Rainbow Six Siege vede velmi dobře, momentálně patří mezi nejvýznamnější tituly Ubisoftu, které do kasy vydavatele přináší nejvíce peněz. Často se mluví o dalším dílu, s nímž by se taktická akce posunula zase o kus dál. Jak se na tuto možnost dívají vývojáři?

Reklama

  • Kreativní ředitel naznačil, že se další díl Rainbow Six Siege nyní neplánuje
  • Pokračování dle autorů není v zájmu hráčů
  • Nyní se chtějí soustředit na pozvolné vylepšování aktuální hry

K možnému pokračování se vyjádřil kreativní ředitel Leroy Athanassof, který mluvil za vývojářský tým. Ten však podle něj po něčem takovém rozhodně netouží, raději by zachoval aktuální rámec a pokračoval v postupném vývoji. “Budouci Siege se bude od toho dnešního značně odlišovat, v jistém bodě bychom hru mohli označit jako Siege 2. Jako tým však pevně věříme, že tyto změny můžeme přinést postupně,” vysvětlil na Redditu.

Athanassof zároveň dodal, že by příprava regulérního pokračování znamenala velmi výrazné změny, patrně by došlo i na výměnu vývojářů, je možné, že by Ubisoft pověřil jiný tým. “Nemyslíme si, že něco takového komunita potřebuje. Vaše investice do hry je pro nás důležitá, nechceme se přesunout k jiné. Místo toho chceme vaši investici ochránit a zvýšit její hodnotu,” prohlásil a situaci přirovnal k renovaci starého domu.

Není to ostatně poprvé, co se v podobném duchu autoři k možnému pokračování vyjádřili. Ubisoft je zřejmě rád za fungující live service model, všichni jsou tedy spokojeni. Podobně se profiluje také Rainbow Six Extraction, které ze Siege vychází, hra ale stále není v uspokojivém stavu, o čemž svědčí nedávný odklad na leden příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama