Ve studiu Remedy Entertainment vzniká kooperační PvE akce zasazená do světa Control
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve studiu Remedy Entertainment vzniká kooperační PvE akce zasazená do světa Control

Ve studiu Remedy Entertainment vzniká kooperační PvE akce zasazená do světa Control

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

30. 6. 2021 09:54

Remedy se svým dalším počinem naskočí na trend kooperačních akcí. Studio oznámilo, že nyní pracuje na PvE s pracovním názvem Condor.

Reklama

  • Byla oznámena kooperační akce zasazená do světa Control
  • Remedy na ní spolupracuje s vydavatelem 505 Games
  • Počáteční rozpočet je stanoven na 25 milionů eur
  • V přípravě je také další vysokorozpočtový projekt související se značkou Control

V tiskové zprávě se přihlásil Mikael Kasurinen, který na značce Control pracuje na pozici ředitele vývoje. Představil kooperaci pro čtyři hráče zasazenou do světa Control, ten totiž autoři chtějí i nadále rozvíjet. Základem je proprietární engine Northlight, na němž běží i Control, Quantum Break nebo chystaná singleplayerová kampaň pro střílečku CrossFireX. Condor je vyvíjen pouze pro konzole nové generace, v přípravě je také verze pro PC.

Úlohu vydavatele zastoupí 505 Games, společnost si se studiem rozdělí náklady na vývoj a marketing, což platí i pro příjmy, které hra vygeneruje. Počáteční rozpočet je stanoven na 25 milionů eur. 

Obrázek údajně přesně zachycuje podstatu celé hry
i Zdroj: Hrej.cz
Obrázek údajně přesně zachycuje podstatu celé hry

Jak už bylo řečeno, autoři to se značkou Control myslí vážně. V oznámení ostatně figuruje ještě jedna hra, o níž Remedy zatím nechce prozrazovat konkrétní detaily. Taktéž půjde o titul z univerza Control, přičemž by se mělo jednat o vysokorozpočtový projekt. Půjde snad o regulérní pokračování?

V této souvislosti se sluší připomenout, že studio spolupracuje také s Epic Games, a to na AAA multiplatformní hře a na dalším, o něco menším projektu. V tomto případě je nejčastěji zmiňován Alan Wake, který by se mohl dočkat pokračování.

Kasurinen závěrem podotknul, že je herní vývoj časově náročný, ještě dlouho potrvá, než budou vývojáři připraveni projekty ukázat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama