Uncapped Games je další studio složené z veteránů Blizzardu. Podporuje je i Tencent
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Uncapped Games je další studio složené z veteránů Blizzardu. Podporuje je i Tencent

Uncapped Games je další studio složené z veteránů Blizzardu. Podporuje je i Tencent

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 7. 2021 16:30

Na obzoru se objevilo další studio sestavené z veteránů herního průmyslu. Ponese název Uncapped Games a má velké ambice. Zkušený tým má totiž v zádech technologického čínského giganta Tencent, který studio podpořil skrze divize Lightspeed a Quantum Studios.

Reklama

  • Uncapped Games je nové studio veteránů z Blizzardu
  • Chtějí vytvořit novou RTS hru
  • Podporuje je Tencent

Ve studiu pracují bývalí vývojáři Diabla a StarCraftu – například hlavní herní designer David Kim pracoval na všech třech kapitolách StarCraftu 2 či na Diablo 4. Hlavní producent Jason Hughes tvořil Diablo 3 a 4, Zhongshan Zhang zase programoval Starcraft 2. Studio plánuje vyvíjet realtime strategii pro PC.

„Vždycky jsem chtěl vytvořit další RTS, je to už tak dekáda,“ tvrdí David Kim. „ Mluvil jsem s různými lidmi i společnostmi, ale tohle se mi zdálo jako jedinečná příležitost. Pokud se budeme snažit o další skvělé RTS, potřebujeme pro to správnou firmu, správné lidi a správně nastavené hodnoty.“

Uncapped Games ale není jediné studio, které se bude snažit o renesanci RTS žánru. Minulý rok vznikl tým, taktéž složený z veteránů Blizzardu, pod názvem Frost Giant Studios, který vede designér Tim Campbell a bývalý producent Tim Morten.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama