Sony investovala do Discordu, sociální platformu využije pro vlastní služby
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony investovala do Discordu, sociální platformu využije pro vlastní služby

Sony investovala do Discordu, sociální platformu využije pro vlastní služby

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 5. 2021 11:02

Dva týdny nazpět vyšlo najevo, že se Microsoftu nepodařilo uzavřít dohodu s majiteli sociální platformy Discord. Od té chvíle se evidentně daly věci do pohybu, šance se chopila konkurence.

Reklama

  • Sony uskutečnila minoritní investici, Discord si zachoval nezávislost
  • Na implementaci Discordu do ekosystému PlayStationu se pracuje již nyní
  • Výsledky by se měly objevit začátkem příštího roku

O partnerství s Discordem totiž na svém webu informovala Sony. Prostřednictvím minoritní investice si zajistila jisté služby, přičemž Discord i nadále zůstává nezávislou platformou. Záležitost okomentoval Jim Ryan. „Naším cílem je více přiblížit zážitky na Discordu a PlayStationu v rámci hraní na konzolích a na mobilech, a to počínaje začátkem příštího roku,“ prohlásil prezident Sony Interactive Entertainment. Cílem partnerství je zlepšení komunikace a způsobu trávení volného času s přáteli během hraní her. Ryan také podotknul, že se na implementaci Discordu již nyní usilovně pracuje.

Prohlášení také zmiňuje průběh první schůzky se zakladateli Discordu, jimiž jsou Jason Citron a Stan Vishnevskiy. Zdá se, že všichni velmi rychle našli společnou řeč. „Podpora hráčů ve vytváření komunit a v jejich radosti ze sdíleného zážitku je v jádru toho, co děláme, takže jsme velmi nadšeni z toho, že jsme našli společnou cestu s nejpopulárnější komunikační službou na světě.“

Prezident SIE samozřejmě neprozradil, kolik do platformy investovali, zatím také není úplně jasné, jak výsledné propojení bude vypadat. Na další detaily si budeme muset počkat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama