Scenárista Valhally chce další Assassin’s Creed na Maltě nebo v Brazílii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Scenárista Valhally chce další Assassin’s Creed na Maltě nebo v Brazílii

Scenárista Valhally chce další Assassin’s Creed na Maltě nebo v Brazílii

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 4. 2021 11:10

Už se to stalo malou tradicí. Po vydání aktuálního pokračování série Assassin’s Creed můžeme spekulovat a bádat nad tím, kam se Ubisoft vydá příště. Už léta si hráči žádají zasazení do Asie, našinci by jistě ocenili Prahu, scénárista posledního dílu s podtitulem Valhalla má ale jasno. Značce by sedl výlet na slunnou Maltu nebo do pestré Jižní Ameriky.

Reklama

  • Scenárista značky Assassin's Creed by rád viděl další díly na Maltě nebo v Brazílii
  • Na Maltě láká bohatá historie, v jižní Americe zase velmi pestrá kultura
  • Jde jen o osobní názor jednoho z vlivných tvůrců

Alain Mercieca pracuje jako scénárista v Ubisoftu už více než čtyři roky, pro Assassin’s Creed: Origins vytvořil koncept příběhu, u Valhally fungoval jako klasický scenárista. V rozhovoru pro web TheGamer se rozmluvil o tom, jaké je tvořit asasínský příběh zaměřený na vikingy, zároveň se ale podíval i do budoucnosti a nastínil, proč by mohly být zajímavé náměty Malty a Brazílie.

„Pro mě osobně je tu spoustu možností, až moc na to, abych si vybral, popravdě řečeno. Ale jako někdo, kdo je posedlý historií, bych byl nadšený z partičky válečníků ze ztracené společnosti sídlící na ostrově Malta, a hned bych do toho šel, ať to má grády,“ tvrdí Mercieca. Malta patří k historicky nejzajímavějším místům Evropy, její dějiny sahají několik tisíc let před náš letopočet a dodnes na ostrově stojí působivé chrámy. Na druhou stranu jde o dost komorní prostředí, při současném rozmachu map série Assassin’s Creed by si hra mohla dovolit vyobrazit Maltu v téměř skutečném měřítku. Mapa Valhally byla rozlohou jen o polovinu menší než je skutečná Malta.

Malta by byla ideálním místem pro operace řádu asasínů
i Zdroj: Hrej.cz
Malta by byla ideálním místem pro operace řádu asasínů

Mercieca ale evropský ostrůvek zmiňuje spíše ze zájmu, zajímavější by byl totiž z jeho pohledu region Jižní Ameriky, konkrétně třeba dnešní Brazílie. „Ve větším měřítku si myslím, že existuje velmi bohatá nabídka kultury jižní Ameriky, kterou značka ještě moc neprozkoumala. Od Inků po španělské conquistadory jde o naprosto fascinující období. Ačkoliv Black Flag toto téma částečně otevřel, chtěl bych z Brazílie vidět mnohem víc,“ dodává.

Latinská Amerika se mimochodem objevila i v třetím díle série. Desmond v něm vyrazil do Sao Paula hledat jeden z energetických zdrojů nutných pro záchranu světa. Při té příležitosti se podíval na stadion během zápasu smíšených bojových umění.

Obě zasazení jsou samozřejmě jen osobním přáním scénáristy a nemusí nic znamenat, o dalším směřování značky rozhoduje větší množství kreativců Ubisoftu. Na druhou stranu má Mercieca v příbězích Assassin’s Creed poměrně důležitou roli, šance na jihoamerické nebo maltské pokračování se tedy zvyšují. Chtěli byste se na tato místa s asasíny podívat?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama