Hardware Článek Recenze Rival 3 Wireless, kompaktní myšky pro cestovatele

Recenze Rival 3 Wireless, kompaktní myšky pro cestovatele

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 6. 2021 09:55

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED A SOFTWARE 2. FUNKCE, ZÁVĚR

SteelSeries vyšlo naproti i těm, kteří nepotřebují lehké a barevné myšky, ale co nejjednodušší řešení. Jak dopadl tento vstup?

Reklama

To jsou tu pořád nějaké svítící myši, lehké myši, ultrarychlé myši, bezdrátové myši s baterií – ale co když chcete něco velmi jednoduchého, ale přesto funkčního a vhodného pro všechno – práci, brouzdání po internetu a hraní her. Právě s takovým hlodavcem vyrukoval výrobce Steelseries, a to ve formě Rival 3 Wireless – malé jednoduché herní myšky, která je nejen bezdrátová, ale dokonce využívá klasické baterky.

BALENÍ A VZHLED

Stejně jako celá myška je i samotné balení velice jednoduché. V krabičce naleznete pouze návod, samotnou Rival 3 a baterky. Předem musíme říct, že přiložené baterky toho, jako obvykle, moc nevydrží a určitě je potřeba mít připravené další. Baterky se do myšky vkládají přes vyndavací záda, velkou výhodou je to, že tento kousek dokáže plnohodnotně fungovat i s pouhou jednou baterkou. Jakmile otevřete vnitřek pro uložení akumulátorů, naleznete i USB dongle pro bezdrátové připojení.

Recenze Rival 3 Wireless, kompaktní myšky pro cestovatele
i Zdroj: Hrej.cz

Myš je o poznání menší než jiné herní nástroje a nasedává tak na styl pracovních myší. Udržuje si tím nejen kompaktnost pro přenášení, ale také vyšší hmotnost – už tak totiž Rival 3 s baterkami váží přes 100 gramů. Co se samotného vzhledu týče, jedná se o velice jednoduché provedení. Nikde nenajdete žádné přebytečné plastové elementy, které by zbytečně zvyšovaly hmotnost, pro správný herní „feel“ ale přeci jen existuje podsvětlené místo, a to kolečko.

Bohužel myška nemá pogumované boky, vzhledem k velikosti, kdy se celé tělo vejde do ruky, to ale není velký problém. Samozřejmostí jsou pak dvě boční tlačítka a jedno dodatečné tlačítko na hřbetu pro změnu citlivosti.

SOFTWARE

Správná herní myš musí samozřejmě mít i svůj dedikovaný software, Steelseries nevyjímaje. Díky širokému portfoliu periférií se opět setkáváme se společným programem Steelseries GG, který schraňuje všechny případné produkty z rodiny “železných sérií”. I když na první pohled vypadá software velice efektně a bohatě, samotná konfigurace výrobků působí trochu jako ze staré školy, což je trochu škoda. Nic to ale nemění na tom, že zde najdete všechno potřebné nastavení, a to včetně softwarových pomůcek jako je angle snapping – ten softwarově udržuje myš v jedné rovině. Na maximální nastavení je to opravdu extrém, pro hráče stříleček jde ale o velmi dobrou pomůcku. 

Recenze Rival 3 Wireless, kompaktní myšky pro cestovatele
i Zdroj: Hrej.cz
První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama