Nedostatek PlayStationů 5 bude dle Sony trvat i v roce 2022
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nedostatek PlayStationů 5 bude dle Sony trvat i v roce 2022

Nedostatek PlayStationů 5 bude dle Sony trvat i v roce 2022

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 5. 2021 13:51 1

Nová generace konzolí stále patří k velmi nedostatkovému zboží, a obzvlášť to platí pro pátou generaci PlayStationu. Koupit nový hardware je ve většině světa téměř nadlidský úkol a zřejmě podobná situace potrvá i do příštího roku. Dle předpokladů finančního ředitele Sony Hiroki Totokiho totiž poptávka bude převyšovat nabídku i v momentě, kdy Sony na trh dopraví mnohem větší množství konzolí.

Reklama

  • Finanční ředitel Sony dle Bloombergu očekává nedostatek konzolí PS5 i v příštím roce
  • Produkce sice pravděpodobně masivně naroste, poptávku ale neuspokojí
  • PlayStation 5 by se měl držet křivky prodejů předchůdce

Nechal se tak slyšet v rozhovoru s investory. Zprávu pak přinesla agentura Bloomberg. Totoki prý očekává, že v příštím roce dokáže výrobce výrazně zvýšit produkci konzolí, ale stačit to ani tak nebude. „Nemyslím si, že v tomto roce klesne poptávka a i když zajistíme pro příští rok více zdrojů a vyprodukujeme mnohem více kusů PlayStationu 5, naše zásoby nebudou schopny uspokojit poptávku,“ sdělil údajně investorům. 

Totoki dle svých slov vychází z úspěchů předchozí generace konzolí. Tu si koupilo více než sto milionů hráčů a postupem času bude touha po upgradu narůstat i u těch, kteří obvykle nepotřebují mít doma to nejžhavější železo.

V nově započatém fiskálním roce (duben 2021 až březen 2022) hodlá Sony prodat dalších 14,8 milionu PlayStationů 5. To je zhruba dvojnásobek konzolí, které mezi hráče stihla rozeslat od spuštění prodeje v listopadu loňského roku. Takový postup prodejů by se mimochodem shodoval s křivkou PlayStationu 4. V masivnější produkci ale výrobci brání nedostatek na trhu polovodičů, napříč všemi průmysly se výrobci potýkají s nedostatkem i těch nejjednodušších mikročipů.

Sony mimchodem pozoruje jistou změnu trendu ve světě, který se pomalu vzpamatovává z koronavirové krize a vrací se do normálu. Čtvrtletně tak klesá průměrné množství aktivních uživatelů PSN i prodeje her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama