MLB The Show 21 je v Game Passu díky rozhodnutí MLB. Organizace se chce dostat k více hráčům, potvrdil PlayStation
i Zdroj: Hrej.cz
MLB The Show 21 Novinka MLB The Show 21 je v Game Passu díky rozhodnutí MLB. Organizace se chce dostat k více hráčům, potvrdil PlayStation

MLB The Show 21 je v Game Passu díky rozhodnutí MLB. Organizace se chce dostat k více hráčům, potvrdil PlayStation

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 4. 2021 15:57

Herní série MLB The Show vždy patřila exkluzivně PlayStationu. Toto pravidlo Sony protěžovalo už od prvních dílů, letos bylo ale prodloužení série podmíněno, jak nyní PlayStation prozradil. Výsledkem toho je nejen příchod na platformy Xbox, ale rovnou vydání v Xbox Game Pass v den vydání.

Reklama

  • Dle PlayStation stojí příchod MLB do Game Passu na přání samotné sportovní organizace
  • Údajně chce hru dostat k více hráčům
  • Dle analytika to dává smysl i kvůli in-game monetizaci

Když Microsoft tuto novinku oznámil, začali hráči spekulovat, jestli se PlayStation s Xboxem dobrovolně dohodl. Letošní ročník je totiž vůbec prvním, který není exkluzivní pouze pro konzole PlayStation. V rozhovoru pro magazín Inverse jsme se dozvěděli, že za tímto rozhodnutím stojí samotné MLB.

„MLB se pro letošní díl rozhodlo přinést franšízu k více hráčům a fanouškům baseballu. Toto rozhodnutí dovolí dále zvýraznit MLB The Show jako prémiovou značku pro baseballové videohry,“ tvrdí zástupce PlayStationu. S rozhodnutím přinést hru na více platforem společnost souhlasila už v roce 2019, kdy se prodlužovala licence.

Dle analytika Pierse Harding-Rollse je tento krok ze strany MLB logický. „Z pohledu MLB to dává komerčně smysl, jelikož otevírá svůj obsah více hráčům, zejména v USA, ale zároveň na hře stále pracuje zkušené studio. Jsem si jistý, že MLB sledovalo in-game monetizaci jiných sportovních her a chce tak dosáhnout většího počtu hráčů.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama