Konzoloví hráči Apexu stanou na kompetitivní scéně tváří v tvář PC komunitě
i Zdroj: Hrej.cz
Apex Legends Novinka Konzoloví hráči Apexu stanou na kompetitivní scéně tváří v tvář PC komunitě

Konzoloví hráči Apexu stanou na kompetitivní scéně tváří v tvář PC komunitě

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 7. 2021 09:45

Vedle řady dominantnějších představení, mezi nimiž vévodil remake Dead Space a režim Portal pro Battlefield 2042, obsáhlo včerejší EA Play 2021 i aktuality k Apex Legends. Hráči, kteří se battle royalu studia Respawn neštítí, ale naopak jej s otevřenou náručí vítají, se tak mohli například dovtípit o novém sezónním obsahu nebo druhém ročníku kompetitivního esportu.

Reklama

  • Oficiální šampionát v Apex Legends proti sobě postaví konzolové i PC hráče
  • Jeho plného startu se dočkáme v létě příštího roku
  • Souběžně s druhým ročníkem turnaje byla odhalena i 10. sezóna

V pořadí druhé pořádání esportového šampionátu Apex Legends Global Series znovu představí amatérskou i profesionální ligu. Zásadním odlišením oproti předešlému turnaji se vedle zdvojnásobení celkového výhry na 5 milionů dolarů stává i zápolení hráčů nezávisle na platformě. Společně s hráči na počítačích se tak po vzoru každodenního hraní utkají na jednom poli i jejich konzoloví bratři ve zbrani. 

Trochu kontroverzní změně turnaje je nicméně to, že konzolisté budou vybaveni nechvalně známou podporou míření, a to o poloviční hodnotě jejího výchozího nastavení. Důvodem je pochopitelně skutečnost, že hraní na myši a klávesnici obecně nabízí vyšší preciznost než v případě ovladače.

Konzoloví hráči Apexu stanou na kompetitivní scéně tváří v tvář PC komunitě
i Zdroj: Hrej.cz

Ve věci pravidelného obsahu byla během prezentace Electronic Arts dále naplno odhalena 10. sezóna Emergence, jež nad rámec příchodu Seera a pozměnění mapy dodá i lehký kulomet Rampage nebo hodnocené arénové zápasy. Její začátek je v doprovodu nového battle passu plánován na 3. srpna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama