Epic Games Store není ziskový. Dokumenty ze sporu Epic Games vs. Apple prozrazují spoustu informací
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic Games Store není ziskový. Dokumenty ze sporu Epic Games vs. Apple prozrazují spoustu informací

Epic Games Store není ziskový. Dokumenty ze sporu Epic Games vs. Apple prozrazují spoustu informací

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 4. 2021 15:10 8

Spor mezi Epic Games a společností Apple stále trvá a obě společnosti do hry přináší nové informace. Díky stránce Court Listener se s obsahy dokumentů seznamujeme i my, a mnoho z nich nejspíše mělo zůstat skryto. Epic totiž sdílí několik velmi zajímavých statistik a dat.

Reklama

  • Dokumenty ze sporu mezi EG a Apple prozrazují několik zajímavých informací
  • Obchod EGS není a ještě několik let nebude ziskový. Epic tratí desítky i stovky milionů dolarů ročně

Jak Sweeney v jednom z dokumentů potvrdil, obchod Epic Games Store stále není ziskový. Epic totiž vložil peníze zejména do marketingu a uživatelů tak, aby získal podíl na trhu. 12procentní poplatek ale nedokáže pokrýt náklady na běh obchodu, poplatky za platby ani zákaznickou podporu. Za rok 2019 činila ztráta na EGS 181 milionů dolarů, za rok 2020 se předpokládá ztráta ve výši 273 milionů dolarů. Platforma se má dle odhadů provozovatele stát ziskovou v roce 2023.

Spousta dat hovoří také o populárním battle royale Fortnite. Například koncert Travise Scotta přilákal více jak 12,3 milionů uživatelů, herní akce spojená se čtvrtou sezónou a příchodem záporáka Galactuse ze světa Marvel přilákala přes 15 milionů hráčů. Epic tvrdí, že Netflix nyní považuje studio za jednu ze svých hlavních konkurencí. Jinak se ale Epic trefuje do Applu a jejich strategie, která je centrem celého sporu. Dokumenty si můžete prohlédnout zde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama