Death Stranding na PC vydělal 27 milionů dolarů, stačilo mu na to pět měsíců
i Zdroj: Hrej.cz
Death Stranding Novinka Death Stranding na PC vydělal 27 milionů dolarů, stačilo mu na to pět měsíců

Death Stranding na PC vydělal 27 milionů dolarů, stačilo mu na to pět měsíců

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 4. 2021 10:23

Původně playstationová exkluzivita Death Stranding si nakonec vedla velmi dobře i na počítačích. Od vydání v červenci až do konce loňského roku přinesla do kasičky vydavatele 505 Games více než 27 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 590 milionů českých korun) a stala se tak zdaleka nejúspěšnější počítačovou hrou firmy.

Reklama

  • Death Stranding na PC vydělal zhruba 590 milionů korun
  • Jde o solidní úspěch
  • Původně byl exkluzivní PlayStationu 4

Překonala největší konkurenty v podobě Controlu a Ghostrunnera. Control nicméně v nabídce trávil už druhý rok, v tom předchozím stihl vydělat více peněz za kratší dobu. Na druhou stranu, third-person akce finského studia Remedy vyšla na PC ve stejnou dobu, jako na konzolích, hráči si tedy mohli vybírat. Death Stranding měl tu nevýhodu, že jej řada zájemců už dávno vyzkoušela na PlayStation 4.

S daty přišla společnost Digital Bros, vlastník 505 Games. V roce 2020 tvořily prodeje na počítačích celých 66 % jejích celkových příjmů, konzole jsou tedy spíše v menšině. 

Srovnatelná data z konzolí nemáme. Web gamstat, který monitoruje množství hráčů se zápisy konkrétních titulů ve statistikách PlayStation Network, evidoval v listopadu loňského roku zhruba 3 800 000 hráčů Death Stranding na platformě PlayStation. Tato čísla samozřejmě nejsou přesná, nezapočítávají například hráče, kteří hráli diskovou verzi hry bez připojení k internetu.

Lze však říci, že se hře daří i na počítačích, obzvláště když přihlédneme k tomu faktu, že si museli zdejší hráči na port počkat zhruba tři čtvrtě roku. Na Death Stranding můžete zavzpomínat v dobové Pavlově recenzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama