Abandoned je exkluzivitou pro PlayStation 5. Survival sází na realismus, hráči budou plánovat každý výstřel
i Zdroj: Hrej.cz
Abandoned Novinka Abandoned je exkluzivitou pro PlayStation 5. Survival sází na realismus, hráči budou plánovat každý výstřel

Abandoned je exkluzivitou pro PlayStation 5. Survival sází na realismus, hráči budou plánovat každý výstřel

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 4. 2021 09:22 3

Na nové konzole se přesouvají především zavedené značky, vývojáři se skrze updaty snaží vytěžit potenciál výkonnějšího hardwaru. Je tedy osvěžující, když se objeví úplná novinka, o níž jsme zatím neslyšeli. Zcela bez varování došlo k oznámení nové exkluzivity pro konzoli PlayStation 5.

Reklama

  • Abandoned je exkluzivitou pro PlayStation 5
  • Autoři se soustředí na realistické ztvárnění okolního světa
  • Novinka se vyznačuje pomalým tempem, hráči musí plánovat každý výstřel
  • Hra by měla vyjít koncem letošního roku

Na oficiálním PlayStation blogu se o slovo přihlásil Hasan Kahraman, game director z nizozemského studia Blue Box. Abandoned představil jako hororovou survival střílečku odehrávající se v otevřeném světě. Ke hře je k dispozici krátký teaser, který o ní leccos napovídá.

V první řadě je třeba zmínit velký důraz na realistické ztvárnění okolního prostředí. Člověk má skoro pocit, jako kdyby se toulal v lesíku kousek za barákem. Rozhodně ale nejde o příjemnou procházku. Příběh se točí kolem Jasona Longfielda, který si bohužel nepamatuje, jak se na místo dostal. Brzy zjistí, že byl unesen, bude tedy muset zabojovat o vlastní život.

Realismus se promítá i do chování hlavního protagonisty. Každá událost Jasona ovlivňuje, když se třeba útěkem před útočníky zadýchá, nebude schopen v klidu zamířit, což se projeví v přesnosti výstřelů. Manipulace se zbraní by navíc měla být výrazně pomalejší než v jiných střílečkách. Autoři chtějí hráče donutit, aby si pečlivě naplánovali každý výstřel a vše, co po něm následuje, například přesun na jiné místo. Každá chyba může rozhodnout o tom, jestli Jason přežije.

Jelikož jde o exkluzivitu pro konzoli PlayStation 5, je logické, že se vývojáři snaží využít možností ovladače DualSense. Prostřednictvím vibrací hráči pocítí, když se do nich zavrtá zbloudilá střela, ovladač reflektuje také práci s vlastní zbraní. Vývojáři slibují nativní 4K rozlišení a 60 FPS.

Závěr teaseru naznačuje, že se brzy objeví gameplay ukázka, z ní se patrně dozvíme více. Abandoned je sice momentálně v rané fázi vývoje, hra by však měla vyjít v dohledné době. Sice není známo konkrétní datum vydání, mělo by ale jít o čtvrtý kvartál letošního roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama